Nieuwsbrief

Thanks for subscribing
Failure

Barbecue kippenbillen

Klassieke barbecue kippenbillen zijn sappig en mals, doordrenkt met houtgestookte aroma’s. Dien op in uw achtertuin met gebakken bonen en een koel biertje.




Moeilijkheid
2 / 5
Voorbereiding
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Aantal personen
4 personen
Pellets
Kers

Ingrediënten

  • 6 kippenbillen met vel
  • 1 potje kruidenmix voor braden, grillen en barbecueën obv zoete paprika
  • zout en gemalen zwarte peper
Print recept

Bereiding

Wanneer u klaar bent om te koken, start de Traeger grill op ROOK, met open deksel, tot er een goed vuur is (4 à 5 minuten). Stel de temperatuur in op 130°C en verwarm met gesloten deksel, gedurende 10 à 15 minuten. Verwijder het overtollige vel en vet van de kippenbouten, terwijl de grill opwarmt. Kruid met een lichte laag van peper , zout en kruidenmix. Plaats de kippenbouten op de rooster en laat 35 minuten garen. Controleer de interne temperatuur; kip is gaar aan 62°C, maar er blijft voldoende vet aan bij een interne temperatuur van 68°C; de textuur is dan ook beter. Verwijder van de grill en laat 5 minuten rusten vooraleer op te dienen.