Nieuwsbrief

Thanks for subscribing
Failure

All American bbq spare ribs

Wanneer de ribbetjes te sober zijn, kruid ze stevig om de eetlust van uw gasten te stimuleren. Doe dit voor je volgende buurtfeest.




Moeilijkheid
3 / 5
Voorbereiding
15 minuten
Kooktijd
240 minuten
Aantal personen
8 personen
Pellets
Appel

Ingrediënten

  • 2 grill rekken, 2,75 kg ontvelde varkensribbetjes
  • 2 à 3 el kippenkruiden
  • 1 kopje appelsap, cider of bier
  • 50 g barbecuesaus
Print recept

Bereiding

Verwijder het zilvervel op de achterkant van de ribbetjes (indien je slager dit nog niet deed). Dit zou het indringen van de kruiden en de rook verhinderen. Strooi de kippenkruiden aan beide zijden van de ribben. Wanneer je klaar bent om te koken, start de Traeger grill op ROOK met open deksel tot er een goed vuur is (4 à 5 minuten). Verhoog de temperatuur tot 95°C en verwarm voor met gesloten deksel, gedurende 10 à 15 minuten. Rangschik de ribbetjes op de rekjes of het rooster, met de beenderen naar beneden. Gaar gedurende 3 à 4 uren. Oversproei na 1 uur met appelsap. Herhaal dit na elk uur garen. Na 3 à 4 uren garen, wrijf de ribben in met de barbecuesaus. Grill nog 30 minuten tot 1 uur verder, snijd in individuele ribben en serveer met extra barbecuesaus.